Forklift Lastiklerinin Ömrünü Uzatmak İçin İpuçları

Aşağıdaki tavsiyeler, forklift lastiğinizden en iyi şekilde yararlanmanıza yardımcı olacaktır

1. İş için En İyi Lastiği Seçin

Doğru lastik seçimi, forklift lastiklerinin performansını en üst düzeye çıkarmanın ilk adımıdır. Atölyeniz, kullanacağınız aletler ve lastik çeşitleri hakkında size tavsiyelerde bulunacaktır. Bu tavsiyeleri daima aklınızda bulundurun. Uygun forkliftlere uygun lastikler takılırsa maksimum lastik ömrü sağlanır.

 

2. Lastikleri sık sık inceleyin

Mümkünse, lastiklerinizi günde bir kez kontrol edin. Kırık cam, metal parçaları, çivi vb. Lastik ömrünü uzatmak için lastiklerinizde fark ettiğiniz her şeyi hemen çıkarmalısınız. Hasar varsa, mümkün olan en kısa sürede uzman yardımı almanız önerilir.

 

3. Forkliftlerinizi düzenli olarak yağlayın

Özellikle frenleme ve güç sistemlerinin yeterli şekilde yağlanması, serbest yuvarlanmayı sağlar ve ayrıca kaymayı ve lastik sürtünmesini azaltır. Fazla gres ve yağ, kauçuk bileşenlerinin çoğuna zarar verdiğinden, forkliftlerin uygun şekilde yağlanması gerekir.

 

4. Frenlerin ayarlarını gözden geçirin

Tekerlek genellikle otomobillerdeki fren sisteminin bir bileşenidir. Frenler düzgün ayarlanmazsa fren balatası hızla aşınabilir ve lastik sırtı aşırı ısınabilir. Bu, delinmeler veya diş ayrılması gibi sorunlara neden olabilir.


5. Direksiyon ve aks hizalamasını doğrulayın

Direksiyon braketinin mekanik anormallikleri ve aks hizalaması için rutin kontroller ile lastikler hızlı veya düzensiz diş aşınmasından ve diş ayrılmasından korunacaktır.

WhatsApp WhatsApp