Forklifti Tanımlayın

Forkliftler, alt çatal kolu hem yatay hem de dikey olarak hareket ederken yükleri kaldıran ve taşıyan makinelerdir.


Forkliftleri sürmek için elektrik motorları veya içten yanmalı motorlar kullanılır. Yalnızca uygun eğitim ve lisansa sahip kişilerin forklift kullanmasına izin verilir.

 

Forklift Çeşitleri

Dizel forkliftler, elektrikli forkliftler, LPG forkliftler ve akülü (pilli) forkliftler farklı forklift türleridir.

Tahrik mekanizmasına bağlı olarak forkliftler şunları yapabilir:

 

Debriyajlı forkliftler: Şanzıman, şaft, diferansiyel ve aks aracılığıyla motor girişine yanıt olarak dönen özel bir forklift türüdür. Çalışma sırasında oluşan debriyaj probları nedeniyle artık üretilmemektedir.

 

Tork konvertörlü forkliftler: Motorun hareketini tekerleklere aktarmak için tork konvertörü, şanzıman, şaft, diferansiyel ve aks kullanılır. Benzinli, dizel ve LPG ile çalışan forkliftler bunu kullanır. Debriyajlı forkliftlerle karşılaştırıldığında, hidrolik dişli kutuları operatörün kullanması için daha basittir. İnşaat ekipmanı genellikle bir tork konvertör sistemi kullanır.

 

Hidrostatik forkliftler: Dişli kutusu, şaft veya diferansiyel bileşenleri yoktur. Hidrostatik pompa ve hidrostatik motor bulunmaktadır. Basınç altındaki hidrolik yağ, hidrostatik motorlarda gücü doğrudan tekerleklere göndermek için kullanılır. Operatör, hidroliği kontrol eden valfleri kullanarak aracı hareket ettirir.

 

Elektrikli Forkliftler: Elektrikli forkliftlerde beslenen elektrik motorları birbirine bağlanarak yürüme sağlanır.

WhatsApp WhatsApp